2023-11-09 36 瀏覽
申子居酒屋一路都有聽講過,今次終於第一次去試吓,入到去已經覺得好有居酒屋feel,入面暗暗地每一張枱都有柔和嘅燈光打落嚟,令到成個環境更加有氣氛🏮睇緊Menu嘅時候,餐廳已經送咗和牛壽司過嚟,原來晚市6:30pm前或者8:45後入座都會送和牛壽司🤩和牛面頭有炙燒過唔會太生,食落嫩滑,香濃嘅牛味帶有焦香🤤申子海膽和牛燒🐮侍應會即場喺你面前用火槍炙燒和牛,再用日本蛋汁撈飯,然後將和牛片包住蛋飯,最後喺上面加上海膽,咁就可以一次過將佢哋一齊食,牛肉入口即溶,配埋海膽同埋蛋汁撈飯真係一流🤩吉列三重芝士千層豚肉🐷呢個係佢哋嘅招牌菜,成日見到其他人食已經覺得好吸引🙈一嚟到就覺得真係好邪惡,見到入面層層豚肉包住澎湃嘅芝士,每一舊都可以拉絲,表皮炸得香脆,豚肉入口即溶,芝士煙靭,食落口感超豐富🥰海膽炒飯🍛一打開蓋已經聞到超香嘅海膽味,面頭放咗一嚿大海膽同埋鋪滿咗櫻花蝦同魚子,返入面仲有粒粒帶子,每一粒飯都炒到金黃色,令人忍唔住一啖接一啖🤤

申子海膽和牛燒🐮

吉列三重芝士千層豚肉🐷