2024-08-26 1650 瀏覽
位於灣仔既意式酒館,非常難預約,人氣一直好高。可能因為期望過高,反而唔算好大驚喜,但嘢食無疑係好食既!🫶🏻❣️Foccacia餐前麵包已經率先征服咗我同友人既胃🔥厚實而外脆內軟既麵包配埋香草牛油相當優秀🥰❣️Carbonara Egg最出名既carbonara egg冇令人失望😉一啖食到泡沫忌廉同超濃厚芝士,仲有鹹香風乾肉粒,最底層有生蛋黃中和膩感同時令口感更順滑🥰超滿足!❣️Scallop Tartare帶子鮮甜爽口,配芒果醬居然好夾。至於另一個綠色醬個人覺得有陣類似芫茜既味,唔鍾意芫茜既朋友可能要skip啦😂❣️TubbetiAl dente既口感,仲帶少少生既感覺。醬汁既海鮮味好濃,番茄味又相當開胃,令人忍唔住一啖接一啖!❣️Yellow Chicken個人最鍾意既一道菜🫶🏻雞肉好香牛油味,而且肉質嫩滑,雞皮亦烤到帶淡淡焦香。醬汁好濃,雞油同菇既香味勁match,薯仔都好軟糯,嗦曬啲汁超好食🥰❣️Tiramisu好食🤤唔算重酒味,啡味香濃!mascarpone超細膩,配埋夠濕潤既lady fingers完美balance🥰

❣️Foccacia

❣️Carbonara Egg