2024-07-04 2359 瀏覽
好耐冇返過台灣,呢排入夏咁熱更加返唔到去🥲屋企人話寧願嚟香港(雖然香港都好熱🤪今晚就搵下台灣菜思鄉下先,餐廳係尖沙咀都有分店,觀塘店都係第一次食,呢到有提供太熟火鍋😳份量同價錢都幾吸引二人火鍋超值套餐* $$328套餐包涼菜同小食各一款,兩款自選湯底同肉盤,主食可以加錢轉滷肉飯,兩份丸類蔬菜盤同埋台式飲品兩杯,甜品附送懷舊雪糕球🍦麻辣牛展頭份量多,而家調味好夠!煙煙韌韌好好食😋隨餐飲品揀咗蜂蜜鹹檸檬同蜂蜜綠茶,堂飲杯非常古早味😚飲品好解膩鍋底我地揀咗台式白胡椒同藥膳麻辣鍋,入面有兩塊大鴨血同豆腐,超入味😻白胡椒湯溫而不嗆,燙豚肉好夾兩盤肉都唔馬虎,我地加錢轉咗澳洲黑安格斯牛肩肉,都好有牛味。鹿兒島豚梅肉都好靚仔😻油花夠食落好嫩口,兩款肉都好好食蔬菜盤種類好豐富,同花枝丸貢丸同燕餃放埋一齊,🌽芋頭芋絲番茄金菇生菜娃娃菜,每款都好新鮮,絕對唔係拎陪襯,呢個菜盤都好夠飽!飯桶一定要食飯🥹+$13轉咗滷肉飯,呢到既滷肉飯超對我口味!唔係用絞肉整成,係五花肉嚟滷,肥瘦50/50,配埋靈魂黃蘿蔔🥹小小一碗都好滿足今日真係澱粉爆標!但邊個可以抗拒到炸地瓜條😫心急人上遇上新鮮炸起既地瓜條,辣到嘴都要

二人火鍋超值套餐* $$328

麻辣牛展頭份量多,而家調味好夠!煙煙韌韌好好食😋

今日真係澱粉爆標!但邊個可以抗拒到炸地瓜條😫心急人上遇上新鮮炸起既地瓜條,辣到嘴都要繼續食,地瓜條控既信我一定要食

雖然話係二人餐,但份量完全超出預期😻每款都好好食冇伏,以後晚餐搵食想打邊爐,嚟呢到都好唔錯😚
  • 黃金地瓜條