2024-07-05
最近天氣真係好熱,都唔想食熱野。緊係搵日本野食下啦。今日經開炮台山,搵左間地鋪日式餐廳。裝修好日本風,坐位舒服,店員都很貼心,服務很好。😋 究極丼 (麵豉湯及沙律) $208哩個刺身飯真係超抵食,勁多唔同種類既刺身。最緊要有我最愛既珍寶紅蝦2隻,平時只係食兩隻都過$100,好大隻又鮮甜,好正。三文魚同吞拿魚就必定有啦,仲有帶子同飛魚子。海膽都有兩款,超鮮甜。真係超值,下次再黎食過。😋 壽司定食配烏冬 (沙律) $168壽司食材好新鮮,包括: 三文魚, 吞拿魚, 墨魚, 帶子, 飛魚子, 蟹肉,全部都好鮮甜好味。配上一碗迷你烏冬,好煙韌。細食既女士們就最適合哩個套餐。😋明太子芝士玉子燒 $78都想試下其他小食,芝士同明太子味都好重,蛋味香濃幼滑。😋海苔墨魚他他 $28炸墨魚配他他醬,炸皮唔會太硬,剛剛好。墨魚肉鮮甜爽口,配上少許海苔,味道好夾。剌身同壽司都好出色,好岩而加咁熱既天氣享用。係炮台山返工既朋友仔食lunch可以考慮一試,環境確實舒適。食物質素有保證。我都問過店員,如果一大班朋友聚會,都可以考慮book vip房 ,除左炮台山店, 銅鑼灣店都有 vip房可以book。⭐️⭐️⭐️⭐️(
餐廳。裝修好日本風,坐位舒服,店員都很貼心,服務很好。
😋 究極丼 (麵豉湯及沙律) $208
😋 壽司定食配烏冬 (沙律) $168
😋明太子芝士玉子燒 $78
都想試下其他小食,芝士同明太子味都好重,蛋味香濃幼滑。
😋海苔墨魚他他 $28
⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)
究極堂 (蜆殼街) (北角)
北角蜆殼街9-23號秀明中心地下D號舖