今日天氣凍,同 frd 去打邊爐,真係最啱!❄️🍲嚟到見到每個人都有自己嘅鍋,唔使爭,啱晒我哋唔同口味!😍湯底有好多選擇,特色鍋物,仲有即叫即做嘅新鮮水果手搖,真係合我哋嘅口味!🍹我今次食嘅係 B餐【冰鮮全血和牛+日本北海道四元豚】💖120分鐘晚市吃到飽套餐,$439一位💰。因為我哋幾個都好鍾意食牛,呢款澳洲純血和牛真係好少見,肉質嫰滑,味道濃郁,第一次試真係驚喜!🤤🥩唔食牛嘅話,仲有 日本北海道四元豚🐷肉質嫩滑,完全冇韌度,肥瘦均勻,食落去好舒服!🍖火鍋配料方面,瀨尿蝦、生蠔、蟶子、大頭蝦、帶子,每款都好新鮮,特別推介生蠔,脹卜卜,又爽彈又肥美,真係無限任食超正!🦪✨台式炸物方面,仲有唔少選擇!如果鍾意榴槤,極力推薦 🤍榴槤炸波波🤍榴槤蓉超猛烈,味道好正!😋另外,煉奶炸油條都幾好,油條切細,面頭有啲煉奶甜甜地,口感超脆,真係食到過癮!🍩💖其他小食有鹽酥雞、台灣腸、鹽酥豆腐、地瓜球、炸麻糬、炸花枝丸等等,選擇多到你唔知食咩好!🍗🥟飲品方面,我揀咗 芒芝芝芝,酸酸地好開胃,真係解膩!🍋仲有百香果茶、黑糖珍珠、牛乳冬瓜茶可以揀。如果唔想飲台式飲品,仲可以去自助區拎罐裝茶,好多都係自家品牌!🍵

最後,記得試下 桃膠雪耳芋圓糖水🫣一開始我都冇諗住叫,食到咁飽都唔想再加,結果一試就愛上!❤️糖水一啲都唔甜,芋圓又煙韌,真係食完主餐後,食佢好舒服!🍧

仲有自助區有丸類、蔬菜、麵食等等,基本上夠你食到飽,雪糕自己唧,牛乳味同烤番薯味兩種,鍾意食雪糕嘅朋友千祈唔好錯過!🍦🎉

總括而言,今次打邊爐真係好滿意,期待下次再嚟!😄✨
2024-12-30
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節