2023-09-12 97 瀏覽
今日下午喺誠品書店打完書釘之後,夜晚就去咗銅鑼灣食街 - 登龍街入面搵嘢食,喺永光中心6樓有一間日本餐廳菊鮨😍餐廳入面主要有四人座卡位同吧枱位,我地好早去到就坐左係寬落既卡位,餐牌有好多唔同既選擇,包羅萬有❤️🔸芝麻雞翼、雞皮餃子兩款炸物都炸得好香脆,食落口又唔會好油膩,內裹有豐富既肉汁,唔會炸到完全乾哂,整體上師傅都處理得好好😎😇🔸壽司我地揀左三文魚腩、左口魚裙邊、帶子、油甘腩同花之戀,三文魚腩同油甘魚腩都好肥美,食落口油香感十足,左口魚裙邊魚香味好突出,帶子鮮甜多汁,花之戀份量十足,全部食完都好有滿足感☺️☺️🔸蒲燒鰻魚飯鰻魚食得出係師傅親自燒,而唔係用出面既現成貨,肉質軟滑得黎又有小小咬口,成個飯都散發出鰻魚既香味😙😙🔸A4和牛讚岐烏冬和牛入口即溶,肉質柔軟,烏冬質感順滑,拍得住係日本食既味道❤️📍菊鮨📍銅鑼灣登龍街28號永光中心6樓
🔸芝麻雞翼、雞皮餃子

🔸壽司

我地揀左三文魚腩、左口魚裙邊、帶子、油甘腩同花之戀,
花之戀份量十足,全部食完都好有滿足感☺️☺️

🔸蒲燒鰻魚飯

🔸A4和牛讚岐烏冬