2024-03-26
藏身於北角匯一田超市內的日式拉麵店 — 鳴虎店面唔算大,都設有BAR台位同四人台位。拉麵店以自助形式為主,到櫃位落單後待拉麵煮好再到取餐區取餐。同朋友叫咗一個赤虎同一個黑鳴虎,另外再加多份芝麻雞翼。赤虎湯底香辣惹味,拉麵都係我喜愛既口感。配料有椰菜絲、溏心蛋、木耳絲、紫菜同最重要嘅厚叉燒。溏心蛋做得很出色,入味而且滑口流心,我同朋友都好鍾意!叉燒就偏向肥香,肥同瘦肉比例大概係1:2,叉燒邊邊亦燒得好香。而黑鳴虎主要以黑蒜油為湯底,同樣配料豐富而且黑蒜味香。不過比起赤虎我會比較喜愛赤虎嘅香辣味!小食芝麻雞翼即叫即炸,香脆味濃,雞翼面的芝麻令雞翼更香更惹味!👍🏻👍🏻👍🏻當日仲見到期間限定做緊推廣:北海道蟹味噌拉麵,$128套餐再配上兩件炸物好優惠,不過今日主要試佢嘅基本湯底先,下次再試埋期間限定產品
同朋友叫咗一個赤虎同一個黑鳴虎,另外再加多份芝麻雞翼。