2022-12-08
天氣越嚟越凍🥶,成日都想打邊爐🤩,今次到牛之鍋,位於銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓A號舖。 店內環境舒適, 地點方便。火鍋放題好抵食,我點📍餐B$248一位 ( 有200款日本料理+火鍋配料 + 甜品) ,包括有沙律、刺身、壽司、一品料理、燒物、天婦羅、多款火鍋配料、甜品、汽水和啤酒等等。 另外有十款湯底可供選擇,我選了壽喜燒🫕和濃香蕃茄湯🫕, 一人一鍋湯底。 肉類有草飼牛舌、 美國肥牛肉、 美國封門柳牛肉、 澳洲牛肩胛肉眼、澳洲羊肩肉、特選豚肉和五香雞件,喜歡吃牛的朋友,千祈唔好錯過封門柳牛肉🥩, 牛肉味濃郁😋, 口感柔嫩,而其他肉類的質素也不錯👍🏻。 海鮮我推介鮮甜的日本廣島蠔🦪、 爽口的海蝦🦐和鮮味的大白蜆。 自助區有多款菜類🥬🥦和飲品🧃🥤提供, 最後到甜品, 一定要食宇冶抹茶芭菲🍨、 法式焦糖燉蛋🍮、 牛奶燉蛋白🍮、 軟雪糕窩夫🧇和木瓜燉雪耳🥣, 每款都好好食, 記得一定要留肚食甜品呀🥰🙌🏻! 性價比超高的火鍋放題, 任飲任食兩小時, 款式多品質又好,推介😊。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。