2021-01-05 1639 瀏覽
返工附近有間車仔麵係黃店,佢唔止係一間黃店,仲係一間性價比好高而且食物又好食嘅黃店。$30,3個餸包粉麵,而且啲餸菜係不分類任揀,啱晒我呢啲食肉怪。佢有幾個餸我都經常食,牛筋腩,豬頸肉,雞扒等等都係我最愛。佢醃得非常之入味,而且牛筋腩亦都夠林,豬頸肉好似燒過咁好食,雞扒亦都夠嫩滑。而且仲有好多種湯底可以揀,我通常都係辣汁加腩汁。呢間車仔麵屬於重口味系列,所以我有時候都覺得佢偏鹹,但係好肯定嘅咁講佢啲嘢食都好足味道。今次呢就試咗一碗經典車仔麵。入面有成6個餸,都係最經典嘅餸例如豬紅蘿蔔牛腩豬皮魚蛋豬腸嗰啲。豬腸出色地好食,滷水味重完全可以遮蓋到豬嗰陣腸嘅臭味。好搞笑🤣🤣老闆問我要唔要落甜醬,我本能反應同佢講咗我唔鍾意食甜醬。點知老闆好堅持咁同我講,經典口味嘅車仔麵就係要落甜醬。俾佢咁講一講,我即刻叫佢落嚟試吓。又出奇地估唔到幾好食,唔係好食到甜醬浸味但係就好夾啦。🤣🤣🤣我唔識形容,但係就有啲似咖喱魚蛋落咗甜醬嘅感覺?都幾好食!

而且仲有好多種湯底可以揀,我通常都係辣汁加腩汁。

點知老闆好堅持咁同我講,經典口味嘅車仔麵就係要落甜醬。

俾佢咁講一講,我即刻叫佢落嚟試吓。

我唔識形容,但係就有啲似咖喱魚蛋落咗甜醬嘅感覺?

都幾好食!

經典車仔麵