2025-01-22
呢間店係我同屋企人都幾鐘意嘅店,會成日去食,非常推薦佢嘅半自助午餐🤤🤤。起12/1嘅時候,因為屋企人同我都得閒,所以又去食佢嘅午餐。店舖起銅鑼灣比較僻靜嘅地方。環境明顯都係地道西餐廳設計,餐廳明顯分左2個區域,一邊客人餐桌,一邊拿食物地方。自助餐有分冷盤,熱食同甜品。冷盤包括2-3款德國特色沙律,西式燻肉,青口,蝦同翡翠螺。熱食有湯,德國腸,魚,自製面包,pizza,蛋餅等。甜品就通常有3-4種,當時食到有黑森林酸車厘子蛋糕,蛋白奶油蛋糕,拿破崙酥。食物種類會起客人食完一盤之後轉變。所以次次都都有唔同驚喜。當中,海鮮新鮮,沙律特色,尤其是熱食,明顯味道超級豐富,的確新鮮。尤其是pizza,餅底酸種面包,配上蕃茄醬同其實配料,超級好味。蛋餅都極之推薦,酥皮底,內餡係蛋煙肉,洋蔥等混合一齊,可以感受到佢香草,牛油,酥皮同食物混合嘅味道,超正。除此之外,半自助餐可以選唔同主食,包括意面,意飯,肉朳等。認真唔錯。但其實去淨食自助餐食物都已經非常飽足。總體而言非常推薦食佢午餐。👍👍👍