2020-07-31
肆年八月秘制豬頸肉沙嗲湯米線(清湯?)麻香手撕雞酸辣湯米線涼拌麻辣豬耳價錢💲: $48/ $48/ $32好味程度😋: 4.6/5服務🍴: 3.8/5環境🗾: 2.8/5性價比🥢: 3.5/5回頭率😚: 4.3/5-唔知大家中唔中意食米線,我就勁中意🥰 但夏天食完真係會流晒汗😂 今次就介紹隠世💛小店,係啲村屋入面架,但我覺得勁驚喜,一定會再去!就係肆年八月!但佢定價較高,好彩質素補返🤪-我就叫左秘制豬頸肉沙嗲湯,但見個色咁清我懷疑係清湯,但店員話唔係🧐好彩都幾好食。湯幾清甜,唔大鹹,有啲雞湯咁的味😂 豬頸肉好大舊,好厚肉!仲好入味,有啲麥芽糖咁,表面有小過仲甜甜地。係略嫌有小小韌🙈 另一碗叫左麻香手撕雞酸辣湯🤓手絲雞分量都幾多,啖啖都有。好夠麻味,索晒湯🤩 配埋個濃的酸辣湯好刺激,入面勁多酸菜,好夠味😝 -好抵讚係米線好大碗,仲要米線比較粗,唔似平時個啲,所以更有咬口😋 但原來小食一樣咁正🥳 我地叫左個涼拌麻辣豬耳😎 佢啲豬耳比平時的粗好多‼️真係勁大條。豬耳入面有條爽爽的芯出面包住個層皮勁厚‼️每一條都包到啲汁,勁正😭 個汁好惹味,停唔到口!食完呢個返唔到轉頭,連鎖米線店個d差好遠😣 總
秘制豬頸肉沙嗲湯米線(清湯?)
麻香手撕雞酸辣湯米線
涼拌麻辣豬耳
價錢💲: $48/ $48/ $32
好味程度😋: 4.6/5
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 2.8/5
性價比🥢: 3.5/5
回頭率😚: 4.3/5
好抵讚係米線好大碗,仲要米線比較粗,唔似平時個啲,所以更有咬口😋 但原來小食一樣咁正🥳 我地叫左個涼拌麻辣豬耳😎 佢啲豬耳比平時的粗好多‼️真係勁大條。豬耳入面有條爽爽的芯出面包住個層皮勁厚‼️每一條都包到啲汁,勁正😭 個汁好惹味,停唔到口!食完呢個返唔到轉頭,連鎖米線店個d差好遠😣 總結係雖然貴d,遠d,但佢大碗得來好高質,啲人話蕃茄湯都好正!小食仲要咁有質素,冇理由唔入回頭💛店!