2020-05-15
#hungrypiggiess_觀塘今次去左依間係觀塘工業區嘅日式餐廳🇯🇵成日去探班嘅時候都會路過👀聽師傅講原來佢午餐比較多做嘅丼飯,夜晚主要係omakase同鐵板燒🤩聽聞黃秋生都係席上客,一於試吓❤️========================菊刺身 8點 $338Kiku Sashimi 8 kinds因為店舖每日入嘅魚類都唔同,所以你每次去可以食到嘅刺身種類都可能會有些少分別㗎😆刺身以OMAKASE廚師發辦嘅形式上菜🧑🏻🍳呢一日我哋就食咗鯛魚、鰤魚、三文魚、拖羅、帶子、牡丹蝦、三文魚等等,連擺盤都好有心思✨時令嘅魚生唔使講一定得好新鮮同埋肥美,個人特別欣賞嘅係佢嘅魚類,食落一啲都唔腥而且甚帶鮮味🥰========================鐵板2人前 $688除咗魚生之外梗係要食下佢嘅鐵板啦陣間令人好友居酒屋入邊嘅感覺☺️入面包左沙律、銀雪魚、廣島蠔、鐵板配菜、美國安格斯薄切、鵝肝、炒飯同炒雜菜,認真多多選擇🤟🏻鐵板燒內最吸引我嘅一定係美國安格斯薄切!入邊竟然係包左好重口味我最鍾意嘅蒜蓉,入口真係淡淡Juicy肉汁😍😍 炒飯意外地亦都炒到完全唔油膩,鵝肝多士將鵝肝油淋上多士
菊刺身 8點 $338
Kiku Sashimi 8 kinds
鐵板2人前 $688
美國安格斯薄切!入邊竟然係包左好重口味我最鍾意嘅蒜蓉,入口真係淡淡Juicy肉汁😍😍 炒飯意外地亦都炒到完全唔油膩,鵝肝多士將鵝肝油淋上多士面上面再煎香✨
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻(超nice店員✨)
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 菊月町 (觀塘)
觀塘鴻圖道46號世紀工商中心地下1A號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong