2023-07-05 261 瀏覽
週五食完晚餐後就在圓方商場行街,想和女朋友一起食甜品。天氣熱所以決定食雪糕,先路過Haagen Dazs雪糕店,一個單球賣$66,覺得特別貴,超市的價格可以食同樣的但是價格更便宜。繼續走了一下,發現了個新雪糕店品牌EXOTICA GELATEA,好似賣GELATO,店裡還介紹了ICE CREAM和GELATO 分別,大部分口味都是$56 一個單球,而且很多市面上少見的口味。對比Haagen Dazs,覺得又是強調用自然材料,又比Haagen Dazs平 啲.所以最後決定在這裡買一個雙球CONE雪糕+一個單球CONE試試。|Panda Bluepea Lemongrass|呢個見係藍色幾靚同特別,個味道幾特別,一入口好香下,然後有種甘苦,多種層次嘅味道,另一半又幾鐘意食,斑蘭香茅真係好特別,似食緊凍既泰國菜一樣。|Premium D24 Durian|好特別竟然有得揀榴連味,仲要係D24,果然真係有好濃嘅榴連香味,我覺得鐘意食榴連嘅人都會覺得呢球雪糕好食💕1 scoop Rose Mulberry 印象好深,因為每啖都好多莓籽,相信製作過程必定用咗大量莓 。鐘意BERRIES的人应该会鐘
|Panda Bluepea Lemongrass|

斑蘭香茅真係好特別,似食緊凍既泰國菜一樣。
|Premium D24 Durian|

1 scoop
Rose Mulberry 印象好深,因為每啖都好多莓籽,相信製作過程必定用咗大量莓 。鐘意BERRIES的人应该会鐘意食!
下次一定再回來嘗試其他的味道
2023-06-30