2024-06-05
📍新蒲崗|金筷子火鍋小廚同朋友敘舊,我最鍾意打邊爐因為可以慢慢烚吓烚吓慢慢食,慢慢傾偈👫👭最近同朋友去咗食新蒲崗一間超過15年老字號懷舊本土火鍋店!🍲🍲我哋食咗升級手切封門柳懷舊火鍋二人餐👩🏻❤️👩🏻超多嘢食,都只係$388~勁抵!湯底有三款可以揀(懷舊沙嗲/海底椰鮮雞/生拆蟹肉)我地揀咗生拆蟹肉🦀 唔使自己慢慢拆殼但係可以享受鮮甜嘅蟹肉,湯底真係好味~✨手切封門柳一份二人份量都好多!肉味濃而軟腍,擺喺金光閃閃嘅牛牛碟上面好適合打卡✨海鮮拼盤有鮑魚兩隻、帶子兩隻、火鍋蝦四隻、同埋生蠔兩隻~因為我哋兩個都唔食生蠔㗎,所以就話生蠔唔使上啦,費事浪費~但其他海鮮都非常新鮮美味✨雲吞 水餃 手打黑松露丸 手打鮮蝦芝心丸呢度嘅手打丸超級大粒🤣絕對無偷工減料,味道夠曬濃郁,而且彈牙有口感✨手打烏冬 蔬菜 豆腐每次遇到好嘅湯底當然都一定要碌烏冬😍但估唔到生菜同埋豆腐都索好多湯汁好入味特別優惠:每人可加HK$18 無限追加 出前一丁公仔麵 及 時蔬!快啲book檯啦~金筷子火鍋小廚 @lifestylekitchen_spk#金筷子火鍋小廚 #美食 #香港料理 #港式火鍋 #生拆蟹肉火鍋 #打邊爐
同朋友敘舊,我最鍾意打邊爐
因為可以慢慢烚吓烚吓
慢慢食,慢慢傾偈👫👭
我哋食咗升級手切封門柳懷舊火鍋二人餐👩🏻❤️👩🏻
超多嘢食,都只係$388~勁抵!
湯底有三款可以揀
(懷舊沙嗲/海底椰鮮雞/生拆蟹肉)
✨手切封門柳一份
✨海鮮拼盤
✨雲吞 水餃 手打黑松露丸 手打鮮蝦芝心丸
✨手打烏冬 蔬菜 豆腐
金筷子火鍋小廚 @lifestylekitchen_spk
#金筷子火鍋小廚 #美食 #香港料理 #港式火鍋 #生拆蟹肉火鍋 #打邊爐 #新蒲崗火鍋 #鑽石山火鍋 #新蒲崗美食 #鑽石山美食 #hkfoodie #hotpot