2023-11-24 42 瀏覽
今日去咗銅鑼灣登龍街嘅一間好特別嘅火鍋店食飯,餐廳嘅裝修非常之特別,座位闊落坐得非常之舒服,仲有露台可以坐喺出邊。🔥全部嘢食嘅擺盤同埋味道都非常之唔錯,超級值得去試。🐷蕃茄豬骨薯仔湯湯底方面揀咗蕃茄豬骨薯仔湯。😋開頭諗住佢只係好普通嘅蕃茄湯底,點知味道都幾有驚喜。湯底見到啲色就知道蕃茄非常濃郁,每一啖都有濃郁嘅蕃茄酸甜味,加埋豬骨嘅香味,用嚟淥嘢食真係好正!🐷特級即日新鮮街市肥牛作為一個肉食愛好者,呢碟街市肥牛絕對可以滿足。肥牛肉質肥而不膩,加埋酸酸甜甜嘅蕃茄湯,每一啖都有滿滿嘅肉汁同埋蕃茄味。🐷金甲脆魚皮呢個擺盤咁特別嘅係一個超級邪惡嘅鹹蛋黃炸魚皮,魚皮炸得好酥脆,每一啖咬落去都嘩啦嘩啦🤣!配上鹹蛋黃嘅鹹香味同埋少少嘅辣椒辣味,非常之香口。🐷下面滑 手打蝦滑呢個蝦滑鮮甜彈牙,一啲份量都好多,味道同埋口感都幾。🤣小編整嘅時候非常之大頭蝦,唔小心將啲蝦滑整咗落枱面,店員即刻非常之貼心過嚟幫我哋將啲蝦滑擺落去煮熟。🐷繽紛鮮果涼粉鍋係一個非常之適合打卡嘅甜品,呢碗涼粉鍋真係好適合打完邊爐熱辣辣嘅時候食!冰涼嘅涼粉配埋新鮮嘅水果同埋紅豆椰汁,係一個冰冰涼涼嘅甜品。🤣小編超級鍾意佢嘅擺盤,仲有乾

🐷蕃茄豬骨薯仔湯

🐷特級即日新鮮街市肥牛

🐷金甲脆魚皮

🐷下面滑 手打蝦滑

🐷繽紛鮮果涼粉鍋
係一個非常之適合打卡嘅甜品,呢碗涼粉鍋真係好適合打完邊爐熱辣辣嘅時候食!冰涼嘅涼粉配埋新鮮嘅水果同埋紅豆椰汁,係一個冰冰涼涼嘅甜品。🤣小編超級鍾意佢嘅擺盤,仲有乾冰好似煙咁樣,唔止好睇仲要好味。

去滾 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓