2023-10-19
店名: 寿々乃地址: 跑馬地黃泥涌道163號地舖銅鑼灣站A出口,行5分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5依家omakase餐廳愈開愈多,但質素參差不齊,朋友推介呢間位於跑馬地嘅omakase,話食材新鮮高質,師傅亦好有心介紹食材比我地聽🤩一入去裝修十分日系😆環境舒適,座位闊落唔迫,後面仲有個小庭院添😌環境好食材又新鮮,絕對會再黎‼️SETSUGEKKA❤️❤️❤️❤️❤️$980前菜首先有京都名物腐皮卷同茶碗蒸,上面有紫色同黃色嘅食用菊花,蛋滑溜且清甜,入面有蝦、白果等😛之後到蜆清湯,並無添加任何鹽,純靠蜆嘅鮮味,飲落鮮香清甜🥰刺身首先有平目魚,配上酸汁,魚味清新,另外仲有一塊肌肉位,口感爽口且充滿油香😋富山縣白海老細細隻但富有口感,彈牙新鮮☺️縞鰺同樣有魚香又有口感😙八爪魚肉鮮甜,吸盤爽口,兩款各有千秋😙三魚籽蘿蔔蓉超夾,三魚籽超新鮮,彈牙彈過乒乓波,絕非急凍貨,配上蘿蔔蓉就另一種滋味😍海老真象,姐係蝦丸,運用左約40隻富山白海老,新鮮炸超熱辣辣,蝦味濃郁彈牙🥰壽司🍣金目雕有魚香,食落有口感,連魚皮食更有層次😍關鯖係師傅大推,果然十分之香🤪口感豐富🤩槍魷魚彈牙爽口😌清新帆立貝極新鮮,
店名: 寿々乃
地址: 跑馬地黃泥涌道163號地舖
銅鑼灣站A出口,行5分鐘
環境: 5/5
價錢: 4.5/5
味道: 5/5
SETSUGEKKA❤️❤️❤️❤️❤️
之後到蜆清湯,並無添加任何鹽,純靠蜆嘅鮮味,飲落鮮香清甜🥰
刺身
富山縣白海老細細隻但富有口感,彈牙新鮮☺️
縞鰺同樣有魚香又有口感😙
八爪魚肉鮮甜,吸盤爽口,兩款各有千秋😙
壽司🍣
金目雕有魚香,食落有口感,連魚皮食更有層次😍
關鯖係師傅大推,果然十分之香🤪口感豐富🤩
槍魷魚彈牙爽口😌清新帆立貝極新鮮,入口鮮甜😚
秋刀魚依家當造,魚香味濃☺️
中拖羅大拖羅無得頂,油香四溢,大拖羅師傅用鹽調味,可以減低油膩感😗
吞拿魚赤身師傅放到最後,係魚中心稀少部位,同出樣嘅無得比,口感有咬口但又有魚香😍想encore😋
北海道海膽手卷份量滿滿,食落啖啖都係魚甜嘅海膽😗
湯採用左季節菜魚等煲成,清甜美味😛
飲品有橙汁同咖啡☕️揀,揀左橙汁,好fresh🥳