2024-07-31
好耐冇食過日本嘢,今晚就嚟到呢間有兩間分店嘅鮨燐 , 試下好無食!前菜北海道粟米 - 非常清甜,好Refreshing黑木貝 - 有啲似磯主鮑魚,幾好食法國鴨胸 - 法國鴨胸用油浸,喺Omakase比較少見,都非常特別壽司十四貫真鯛黑松露帶子北海道細切墨魚深海池魚生北寄貝,用Sake燒過北海道鱈魚,刺身專用間八甜蝦蝦膏池魚仔中拖大拖蛋黃醬青森三文魚子北海道白海膽14件壽司,可以話非常足料!啲雨非常新鮮,全部日本直送,而且師傅刀工好好,又厚切,口感一流!我自己就最鍾意北海道鱈魚,蛋黃醬大拖羅,同甜蝦蝦膏壽司🍣好少食銀鱈魚壽司,佢輕微燒過,加埋個微辣嘅醬汁,出奇地夾同好食👍🏻👍🏻 大拖羅平時食得多,但係加埋蛋黃醬,真係未試過!又係估唔到兩樣嘢加埋一齊咁夾!大拖嘅肥美加埋蛋黃醬嘅甜味,完美中和油膩感,可以話食多幾舊都唔會厭!👍🏻👍🏻🤣最後佢個甜蝦壽司加蝦膏,我認為係今晚嘅MVP !佢哋用鹽隻甜蝦再切粒,放喺壽司上面,再加埋精煮過嘅蝦頭膏,味道好濃郁,蝦香夠重,超好食👍🏻👍🏻👍🏻最後當然有套餐包埋嘅湯同甜品啦!食完啱啱好,非常夠飽!而家餐廳仲做緊優惠,每人九百幾蚊就可以食到咁多舊高質壽司,超抵
前菜
北海道粟米 - 非常清甜,好Refreshing
黑木貝 - 有啲似磯主鮑魚,幾好食
壽司十四貫
真鯛
黑松露帶子
北海道細切墨魚
深海池魚
生北寄貝,用Sake燒過
北海道鱈魚,刺身專用
間八
甜蝦蝦膏
池魚仔
中拖
大拖蛋黃醬
青森三文魚子
北海道白海膽
最後當然有套餐包埋嘅湯同甜品啦!食完啱啱好,非常夠飽!而家餐廳仲做緊優惠,每人九百幾蚊就可以食到咁多舊高質壽司,超抵食!