2017-04-16
我同朋友都係打邊爐粉絲,一直都好想試粥底火鍋,今次終於約得成去試一試鍋心粥~~套餐已經包左7款海鮮,再揀多5款配料就可以開餐~~前菜係蔬菜沙律配胡麻醬,簡簡單單,冇咩特別店主好貼心,教晒點樣食粥底火鍋,仲有教每樣海鮮既烹調時間,畀埋個timer, 等你跟住佢既步驟,就可以食到最正既粥底海鮮火鍋基本上,每款海鮮都好新鮮,每人有半隻蟹,3隻中蝦,1隻鮑魚,一份魚同數款蜆新鮮既海鮮,唔使任何調味,齋食鮮味已經好正,仲要一次過食咁多款,真係大滿足食完海鮮,就可以加3種蔬菜(粟米,芋頭,同南瓜)~等佢慢慢煮腍自選配料方面,我地揀左黃芽白,雞骨丸,梅頭肉,肥牛同油炸鬼~~肉類不過不失,反而個雞骨丸幾特別,食落幾爽口~其實食到呢度已經有6,7成飽,不過精華粥都未試,又點會停手~臨尾店員加埋個粥膽落個鍋度,攪左幾下,滾起已經可以食~~煲粥有齊晒海鮮同蔬菜既鮮甜,配埋油炸鬼,真係正到爆,就算我飽飽地,都忍唔住食左兩大碗講真198免加一就可以食到咁正既海鮮粥底火鍋,真係物超所值~~一定會再約朋友黎過打邊爐
套餐已經包左7款海鮮,再揀多5款配料就可以開餐~~ 前菜係蔬菜沙律配胡麻醬,簡簡單單,冇咩特別 店主好貼心,教晒點樣食粥底 火鍋,仲有教每樣海鮮既烹調時間,畀埋個timer, 等你跟住佢既步驟,就可以食到最正既粥底海鮮火鍋 基本上,每款海鮮都好新鮮,每人有半隻蟹,3隻中蝦,1隻鮑魚,一份魚同數款蜆
食完海鮮,就可以加3種蔬菜(粟米,芋頭,同南瓜)~等佢慢慢煮腍 自選配料方面,我地揀左黃芽白,雞骨丸,梅頭肉,肥牛同油炸鬼~~肉類不過不失,反而個雞骨丸幾特別,食落幾爽口~
臨尾店員加埋個粥膽落個鍋度,攪左幾下,滾起已經可以食~~ 煲粥有齊晒海鮮同蔬菜既鮮甜,配埋油炸鬼,真係正到爆,就算我飽飽地,都忍唔住食左兩大碗