2023-11-26
秋天踏入完全無諗過可以食到咁好味的晚餐,食完有種温暖感覺,餐廳唔係好大,但係入到去有種好舒服嘅感覺,旁邊有好多好似芒草做裝飾,天花都掛了小飾物點綴。昨天幾個人入去chill人住食就當自己去咗旅行😂😂河內蒸粉卷好似豬腸粉,上面和內裡都有好多蟹肉,口感相當好。 半碟有汁另上,但個人認為就咁食都已經夠味道👅煙三文魚伴魚子米紙卷平時我好少食三文魚子怕有味,但出奇地咬落去有脆卜卜,而且仲係開胃小菜。椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條賣相好得意,成條油炸鬼用個架掛上,而且唔會好乾身,都唔會有肥膩,感覺配合埋佢嘅椰汁有少少微辣,如果有一碗飯就好喇。而且青口不只一款,我仲食到有藍青口。越式椒鹽炒肉蟹啲炸蒜配合返另外一碟椰汁青口一齊食,又有另外一種唔同嘅風味。全隻上枱好靚,蟹肉都唔錯,味道唔會話好鹹,都幾大隻。價錢都只係幾百元,唔貴。家鄉燒豬腩肉伴檬豬腩肉滑身唔會鞋口,大家一路食一路叫好味,個檬粉比較碎所以我就先放上碟然後灑上湯食。蝦膏海鮮炒河粉呢個好好味呀,食到底都唔見有好多油喺碟底,其實都飽,但又唔捨得停🤣平時妟就都有食過set lunch都唔錯,估唔到晚上有驚喜啲嘢係咁好味😍😍
昨天幾個人入去chill人住食就當自己去咗旅行😂😂
河內蒸粉卷
煙三文魚伴魚子米紙卷
椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條
而且青口不只一款,我仲食到有藍青口。
越式椒鹽炒肉蟹
家鄉燒豬腩肉伴檬