2024-02-01 31 瀏覽
🔹️Chill Vietnam Cuisine and Bar🔹️荔枝角D2 PLACE 係有扭蛋同文創精品較多既地方,會係到尋到寶😚 亦有多間特式餐廳進駐Chill Vietnam Cuisine and Bar 就係主打Fusion菜式既越式餐廳,餐廳外觀都好打卡,環境氣氛都好舒服🥢河內蒸粉卷 ($58)原來好多越南人以這道北越美食做早餐把米糊蒸制成薄皮,放入碎肉冬菇粉卷表面加上乾蒜及香蔥作點綴,好靚🥢煙三文魚伴魚子米紙卷 ($88)煙靭既米紙,包著色彩繽紛既食材煙三文魚、魚子及蔬菜,鹹甜清新既感覺🥢燒牛柳凍檬 ($78)朋友特別大讚呢道菜式👍牛柳唔會燒得過靭,仲要大大塊😜凍檬有清新酸香醬汁作調味,特別開胃🥢椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條 ($128)油炸鬼好型咁吊起,賣相已經好打卡餐廳好貼心附上膠手套及小剪刀 整體好有儀式感用小剪刀剪下油炸鬼那酥脆既聲音 好正😍青口好鮮甜,叻沙汁滿滿椰香味用黎點油炸鬼食,別有一翻風味🍰越式提拉米蘇 ($58)自己好喜歡食提拉米蘇越式呢款既咖啡味比較重餅乾條都充分浸滿咖啡,外層軟淋內層脆口伴隨著綿密既cream,食落真係好正

🥢河內蒸粉卷 ($58)
原來好多越南人以這道北越美食做早餐
把米糊蒸制成薄皮,放入碎肉冬菇
粉卷表面加上乾蒜及香蔥作點綴,好靚

🥢煙三文魚伴魚子米紙卷 ($88)
煙靭既米紙,包著色彩繽紛既食材
煙三文魚、魚子及蔬菜,鹹甜清新既感覺

🥢燒牛柳凍檬 ($78)
朋友特別大讚呢道菜式👍
牛柳唔會燒得過靭,仲要大大塊😜
凍檬有清新酸香醬汁作調味,特別開胃

🥢椰汁叻沙葉燴青口伴炸油條 ($128)
油炸鬼好型咁吊起,賣相已經好打卡
餐廳好貼心附上膠手套及小剪刀 整體好有儀式感
用小剪刀剪下油炸鬼那酥脆既聲音 好正😍
青口好鮮甜,叻沙汁滿滿椰香味
用黎點油炸鬼食,別有一翻風味

🍰越式提拉米蘇 ($58)
自己好喜歡食提拉米蘇
越式呢款既咖啡味比較重
餅乾條都充分浸滿咖啡,外層軟淋內層脆口
伴隨著綿密既cream,食落真係好正