2022-04-19
平時search灣仔有咩食都見呢間拉麵店排頭幾位,又有好多好評,因為夜晚禁堂食,我地就叫外賣,仲有折好抵!1️⃣蝦武士($68.6) 揀左幼麵、正常硬度、特濃湯、御屋豚肉、正常麻油量、蔥量、椰菜量一打開碗湯係好濃郁既蝦味,有兩塊好厚好大既豚肉,櫻花蝦份量都多,拉麵激多(最後食唔哂),仲有一隻溏心蛋😍份量方面係好足好大份。味道方面就差左啲,所有食材都吸唔到湯既味咁,碗湯聞落好香,食落冇咩味🤦🏼♀️2️⃣黑武士($64.7)揀左粗麵,正常硬度、正常濃度湯、叉燒、正常麻油量、蔥量、椰菜量碗湯就一般,黑蒜味並唔重,配菜麵底叉燒都係大大份,食到好飽,可惜係我明明揀左粗麵,但係佢比左幼麵比我。味道方面又係冇咩味🤦🏼♀️食唔出個湯有幾黑蒜麻油3️⃣吉列廣島蠔 ($32.7)有4隻吉列蠔,雖然炸蠔拎到返黎變微溫但都依然好脆口,冇淋到,炸粉比例剛好,蠔既size正常,係好食過碗拉麵🍜🧐我地去到店舖已經有得拎,好好👍🏼另外佢既裝橫真係好似去左日本咁😍好靚,我見店內既空間都算寬敞。.味道 ★ ★ ★ ☆ ☆環境 ★ ★ ★ ☆ ☆服務 ★ ★ ★ ☆ ☆價錢 ★ ★ ★ ★ ☆.
1️⃣蝦武士($68.6)
2️⃣黑武士($64.7)
3️⃣吉列廣島蠔 ($32.7)
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆