2024-04-18 30 瀏覽
冒起香氣的菜🌶️有3個套餐:銅錢(4款食材)、吉祥(6款食材)、八寶套餐(8款食材)今次試咗貴州豆豉辣湯,辣中帶豉香,味道富層次,香辣濃郁。另一個湯底試咗酸辣湯,酸辣開胃。辣度揀咗微辣,都幾辣。另外正宗冒莱加入辣椒油,所以會有少少的油膩感。食材方面有好多選擇,有40款,還有素食專區可供選擇。我覺得有幾款食材比較特別:貴州丁家脆哨,味道似豬肉鬆味嘅麵包糠,入口香脆~潮汕手搥牛肉丸:彈牙、內裏有牛肉汁潮汕蒜香墨魚丸:除了有鮮墨魚味,還有蒜香🧄幾惹味毛肚 :即是牛柏葉,口感十分爽脆。仲加咗兩款涼拌小食,秘製藤椒魚皮冰涼又晶瑩,爽中帶滑,食落有藤椒嘅麻香,涼拌酸辣土豆絲酸酸辣辣好清爽,適合當開胃菜。食完辣嘢一定要飲返杯冰凍嘅特飲,洛神花山楂蘋果嘅洛神花味特別香濃,而且山楂嘅酸甜可以好好解辣,酸梅青檸烏龍茶

貴州丁家脆哨,味道似豬肉鬆味嘅麵包糠,入口香脆~
潮汕手搥牛肉丸:彈牙、內裏有牛肉汁
潮汕蒜香墨魚丸:除了有鮮墨魚味,還有蒜香🧄幾惹味
毛肚 :即是牛柏葉,口感十分爽脆。