2020-01-23 706 瀏覽
本人後知後覺,近年先鍾意食米線,而3哥已可滿足自己既慾望,所以絕少周圍試唔同米線。呢間食過兩次,個蕃茄蛋湯底一試愛上!好似粟米羹咁既質地,有蕃茄粒同蛋絲,加上米線本身既發漲能力好飽肚,食完d麵會發覺湯底都冇晒咁滯😅另一推介係手拉奶茶,本身好鍾意飲奶茶,呢樽絕對冇令人失望。見佢預先沖好都知冇得少甜,但佢甜度適中,而且口感順滑,仲厚滑過太興/其他樽裝凍奶茶,讚👍🏻餸方面蜂巢豆腐ok、蒜蜜豬扒可能浸左湯冇滿滿既蜜糖味,肉質偏硬而薄身、豬頸肉就普通,甚有d成塊肥膏。小食口水雞翼係凍食,連我唔食得辣都覺得唔辣,d汁入唔到雞翼,肉都偏鞋。佢既米線比出面貴,不過睇番餐牌不少食物都有心思/較特別,會繼續幫襯發掘最好味既組合。

2020-01-22
  • 手拉奶茶