2024-04-26 59 瀏覽
今日約朋友喺沙田新城市廣場食午飯,鍾意食魚嘅友人帶我試咗過江龍烤魚名店探魚。店內裝修主要以紅色為主,感覺火辣。烤魚有多種選擇,朋友點了唔辣的金銀蒜香味烤魚。選魚方面,我哋點了寧波魚,魚肉較軟及少骨。之後,可以為烤魚鍋加上不同的配料,我哋就健康咁揀咗加大白菜。金銀蒜香味烤魚,配寧波魚$298烤魚鍋鍋大,魚亦大,中間鋪滿蒜香及兩條長茄子🍆,我們點的大白菜則放在魚底,清新鮮甜。爆漿鴛鴦糍粑 $58口感Q彈, 炸得外脆內軟,啖啖芝麻香味,一口咬開有流心餡料流出,兩款唔同的味道,煙煙韌韌,啱晒鍾意Q彈口感嘅我。絕絕子爆汁炸雞 $58外型迷你可愛,每件雞都有紙包住,配上甜酸醬,香脆啖啖肉。任食自由配搭冰粉($6位)食完熱辣辣嘅魚鍋及香口嘅小食後,最啱出去冰粉自助吧,自由配搭返碗冰粉做甜品,任食唔嬲。今餐很滿足,吃到啖啖魚肉的魚鍋,甜品以冰粉作結,中和了魚鍋及小食嘅刺激。

金銀蒜香味烤魚,配寧波魚$298

爆漿鴛鴦糍粑 $58

絕絕子爆汁炸雞 $58

外型迷你可愛,每件雞都有紙包住,配上甜酸醬,香脆啖啖肉。

任食自由配搭冰粉($6位)

• 冰粉