2021-09-09 510 瀏覽
東海粥店 油麻地分店: 侮辱客人!對客人惡然相向!歧視客人!趕客!強迫客人買紙杯!請食物牌照科人員跟進!到底食店牌照可不可以零售紙杯?話說今天我兩人到店叫了一個粥餐及一個二餸湯飯,粥餐到了,我見湯飯遲遲未到,就去茶水位置順手攞了紙杯倒了開水,老闆娘走來大大聲鬧我攞咗紙杯,我已即時道歉講唔好意思,講明自己完全冇飲過紙杯,可以退回,老闆娘冇出聲,我以為事情完結。誰知老闆娘過一陣打單過嚟要收兩蚊,我覺不合理,茶水位置及紙杯筒完全「沒有貼紙」要收錢,同一位置好易讓客人以為疫情下可選擇紙杯,突然收錢等於設個陷阱多收費🧐🧐港幣$2 是少,老闆娘惡言相向,態度惡劣讓客人我怎吞得下氣?怎安心一陣捧出來的食物安全? 我提出取消未做出來的湯飯,老闆娘更加大發雷霆,大聲講不能取消,叫咗就要俾錢,我講食物未出來,等於貨物我都未見過,為什麼不能退?老闆娘講唔出道理,即時大聲趕我們走,開門做生意這是什麼服務態度?

請食物牌照科人員跟進!到底食店牌照可不可以零售紙杯?

2021-09-09