長假期留港消費實在太明智!又俾我搵到間ichiban居酒屋😎連著名大導演鄭保瑞都揀佢!點解我知?因為佢一家人就坐我隔離檯🤭餐廳除左menu上美食外,仲有牆上黑板嘅期間限定/ 新鮮推介,千祈咪漏左睇呀😈岩手縣赤崎蠔- 手掌咁大,蠔肚超Creamy,裙邊就好有𡁻頭,面頭粒蔥簡直係畫龍點睛之效!非常香口美味👍牛油果蟹籽沙律- 青瓜絲同蟹籽永遠係清新之選《不過我懷疑牛油果未夠熟,所以廚師只係擺咗幾粒作擺盤🥲燒味醂魚乾- 微暖、外脆內軟,最高境界。配美奶滋加美酒,岩哂我地吹一晚水💦燒牛舌- 厚燒牛舌非常嫩口、牛味濃郁。配檸檬有清新感🤪配秘製醬汁有幸福感🥰炸雞皮- 炸皮香口酥脆,加入檸檬汁可以緩和油膩感,再醮美奶滋,多多都食得落😋五點刺身盛- 牡丹蝦一隻、劍魚腩兩片、三文魚兩片、油甘魚兩片、海膽一份- 魚生片片片厚切鮮甜,海膽無過重明礬味、鮮甜幼滑🥰柚子酒瀧五郎啜啜啫喱- 呃女仔嘅酒❗️柚子香酸甜醒胃,啫喱狀滑捋捋,咕嚕咕嚕唔經唔覺就會飲好多😝
長假期留港消費實在太明智!
又俾我搵到間ichiban居酒屋😎