2023-05-19 88 瀏覽
前幾日同個同事第一次黎到「喜記辣蟹」,聽同事講話係度食過一次,話好好食所以我地就聽佢講,專程係度試一試,幸好現在食飯時間唔算太多人,好快就有得座🤩🤩🤩😝問吓職員姐姐有咩好介紹,佢話呢個係本店既招牌菜,「招牌避風塘炒辣蟹」,食落去原來又香又惹味,佢既辣度配合得適中剛好,有好多蟹肉,蟹肉都係好鮮甜好食,好食到不得了,果然係招牌菜😉💝白灼東風螺又真係估佢唔到,東風螺份量超多,而且又好有鮮味😄新鮮度十足,裡面多肉又肥美,又好夠熱,呢道小食可以話食唔停口💝椒鹽大瀨尿蝦好食到飛起😋瀨尿蝦上面放滿晒椒鹽,好入味,每一舊既蝦都好大隻💝金銀蛋浸白菜仔🥰呢個白菜仔好清甜,配合埋金銀蛋,完全食到有另一番風味💝豉椒炒蜆係我咁多樣之中最期待😛呢度既炒野獲氣好勁,鼓椒同蜆既味道一樣咁夾,真係好好食,最重要係蜆肉好豐富,算係有質素既食店,真係唔好錯過 💝避風塘炒河粉好驚喜😎炒河粉又真係第一次食,裡面加咗避風塘所以好有口感,食到兩種層次,河粉既味道剛好沒有太多鹽份,獲氣仍然炒得咁香,同事無介紹錯,好食到忍唔住留食評🙏🏻