2023-08-03 67 瀏覽
💯呢排成日都出街食,最近一直知道附近有間出名食蟹,一直都未有時間去試,咁岩同我情人又夾到時間,終於有機會食到,呢個季節食蟹就岩晒,當季就要試下,呢度都幾大,入面既環境好似中式酒樓咁,咁岩入去時都多人,店員即時帶位,都有叫佢介紹下,最後擇一個二人同行既餐💯💟招牌避風塘炒辣蟹係可以推薦既,辣味好惹味,做得好岩我地既口味,仲可以同店員講微調少少辣,辣蟹既蟹鉗好大隻,仲放有好多避風塘,食起上嚟超級惹味💟白灼東風螺唔好睇佢好似乜都無咁,就係白灼已經好好食,肉好新鮮,而且每一粒既大細都好平均,裡面既肉都好肥大,一睇佢個殼面,就知係靚野 💟椒鹽大瀨尿蝦又係做得好好食,椒鹽既味道好惹味,再加埋瀨尿蝦本身既肉好鬆軟,再食埋椒鹽,真係唔差 💟金銀蛋浸白菜仔呢個就係清淡D,但又做到味道適中,白菜仔鮮甜好味,可以話人人都岩食💟豉椒炒蜆呢個好食就唔洗多講,豉椒鹹鹹地既味道再加埋蜆一向都係咁出息 💟避風塘炒河粉食埋呢個就飽啦,湯河就食得多,原來咁樣既食法仲好食,好有味道唔會覺單調🌹