2016-07-18 455 瀏覽
收工經常係觀塘流連的我又去到工廈覓食,之前食過幾間都覺得唔差,所以今次都係上openrice睇到就黎試埋佢。環境都係靜謐同幽暗style,似係俾人把酒談心的地方。但又有好多card game玩wor...應該俾人book場搞party用的~睇個名以為食好健康嘅營養餐,但原來同普通西餐嘅menu都差不多,不過就有好特別嘅鮮榨果汁,寫曬每杯有幾多卡路里,好似飲完都唔會肥咁呀,哈哈。好奇的我等緊上菜時去參觀左一下,見到個雪櫃放左d生果等榨汁。重點係:原來唔係健康餐,係有得做gym咁解~咁夜仲有人上緊堂,岩曬d收工又想keep fit嘅人啦。不過我就鐘意食多過做運動,所以我都係睇下就得啦哈哈。男朋友呢個時間好興奮,因為見到d健身器材好齊全,好似想即刻操兩下咁。我就緊係番去食野先,叫左set dinner係有餐湯main course同飲品。首先黎既就係南瓜湯,非常濃郁的南但瓜味,但我個人鐘意creamy一點的口感,呢個就有d稀...不過就幾飽肚。白酒焗三文魚柳及帆立貝,三文魚兩邊煎到好香脆,肉質鬆軟又唔會太乾,保持到三文魚魚油嘅香係肉入面。帆立貝嘅酒味好重,反而食唔到本來嘅鮮味,呢個麻麻地,好
白酒焗三文魚柳及帆立貝,三文魚兩邊煎到好香脆,肉質鬆軟又唔會太乾,保持到三文魚魚油嘅香係肉入面。帆立貝嘅酒味好重,反而食唔到本來嘅鮮味,呢個麻麻地,好彩塊三文魚搭救番。
安格斯牛柳配燒汁,牛柳煎到七成熟,切開仲見到肉汁流緊出黎,好香肉味,配燒汁食唔會太搶之餘又好夾,下面d薯蓉都吸曬d汁,食落又冇咁乾~我就覺得呢個好食d啦,因為我食d咩都要有汁呀,三文魚個份個薯蓉對我黎講太dry了...
一杯係白衣天使(木瓜、薑汁、yogurt、蛋白粉),另一杯波波球(士多啤梨、橙、yogurt、蛋白粉),兩隻色差唔多,不過個味就唔同嘅,我飲木瓜覺得木瓜係好飲d架,士多啤梨個個味酸d,不過兩都好重奶味因為落左蛋白粉,飲完仲會好飽,岩曬我呢d減肥人士飲啦!飲完已經食唔落其他野
同好多cafe一樣都係有lunch時段,抵食好多。想做gym仲有course報添呀
2016-07-08