2018-01-04
一向都鐘意幫襯小店,又特別鍾意食粉麵, 所以見到荃灣新開一間麵館,款式雖少但都幾啱食,就趁呢日放工過黎試下! 不過最特別都係小店用變形金剛做主題,除佐店外放佐一隻大黃蜂之外,店內仲有樣野係你估唔到🧐!酸辣小鍋上海麵賣相唔錯好大碗好足料,個湯底真係一流,市面上有好多酸辣湯底都係偷工減料完全無酸味,不過依個湯底酸味夠而且又夠辣份量又多都只係賣40幾蚊去邊到搵?無錯就係依個柯柏文頭原來打開入面係自家製辣椒醬,而且味道幾香幾辣,鐘意食辣既朋友一定要下!😜炸珍珠奶茶小店最出名同埋比較小見既創意小食,飲就飲得多炸就真係第一次見,炸完出黎非常香,乾身唔算油膩,入面係好香既奶茶味,香得嚟唔苦澀,口感似啫喱,中間仲有一粒粒既珍珠,珍珠都夠軟腍,襯熱食真係外脆內暖,而且感覺唔會太漏,好似炸奶咁款,鐘意可以點埋練奶一齊食味道會更好。😀點解鐘意食小店多過連鎖店?因為往往就係小店先比到驚喜我!以後收工又多一個驚喜選擇😍
酸辣小鍋上海麵
炸珍珠奶茶