2024-10-01 97 瀏覽
Bingo and Cook喺旺角朗豪坊開咗分店 對我嚟講又方便咗😍呢度裝修滿滿韓風 由韓國人主理 所以菜式都比較地道 而且選擇夠晒多🇰🇷ꕥ 涮涮牛肉鍋好澎湃嘅牛肉鍋 我哋開頭仲諗緊佢用乜嘢墊起啲牛肉🤔原來牛肉下面都係牛肉 份量勁多啊🐂牛肉都幾鮮嫩 就算喺個鍋度煮得耐 食落去都唔會覺得韌 另外仲配咗個醬汁係特別for牛肉嘅 點埋食甜甜酸酸 好特別 會令人食唔停😆鍋內仲有其他配菜 例如冬菇/雞髀菇/大蔥/洋蔥/年糕等等ꕥ 醬油蟹心心念念嘅醬油蟹 終於都食到啦🦀揀咗兩隻份量 味道勁鮮甜 醬油味道唔會太鹹太濃郁 反而更加突出到鮮味✨仲會配埋碗飯添 飯加咗芝麻油/紫菜同少少蟹籽 又係惹味到爆飲品都係韓式為主 米酒/碳酸水/韓國茶/燒酒等等 最想講呢度有Kelly beer🍺 記得上年年尾去首爾旅行 嗰時都唔係間間餐廳有 估唔到咁快就喺香港飲到

ꕥ 涮涮牛肉鍋
ꕥ 醬油蟹