2023-08-07 1953 瀏覽
裝修之前的港畔餐廳都幫襯過幾次,無論環境、服務或食物都相當滿意因此裝修重開之後一直非常期待再次光顧,所以特別預早兩個月在網站訂位慶祝本喵的生日係Youtube已經睇過一些Youtuber嘅影片,知道之前一直心心念嘅蟹肉燕窩羮已經無再提供。我哋大約六點三到左餐廳,其實自助晚餐六點開始,所以一入到去已經見到冷盤區有一條人龍。先講環境,裝修之後座位沒以前那麼擠迫,而且還有一些是梳化位,景觀依然是餐廳的一大賣點,每位客人只包一杯餐飲,之前會提供的welcome drink已沒有提供首先冷盤刺身,凍海鮮都係一般水準,有面包蟹,蟹腳,蝦,螺和青口刺身有拖羅,油金魚,甜蝦,帶子,三文魚和三文魚子。帶子算鮮甜,拖羅唔係好肥,仲有一些現成壽司其中有海膽小卷不過無乜鮮味。熱盤唔見有鮑魚茶碗蒸有啲失望,食左燒牛肉和龍蝦,正常發揮。熱食無乜選擇,唔係好多人排隊。海參花膠果啲一早比人夾走哂之後唔覺有re-fill。花鵰南瓜鴨肝好想試但早排整親手要戒口唔食得,豬弟弟食了三次應該幾唔錯自助餐中段侍應送上每位顧客每人一客鮑魚罐湯餃,個湯底鮮甜唔錯,但有啲飽所以無食隻餃甜品試左自家製雪糕和馬卡龍,馬卡龍唔甜真係好好甜味
甜品試左自家製雪糕和馬卡龍,馬卡龍唔甜真係好好甜味,如果有得買我都會比錢買
最後酒店送上一件小小的生日cake, 八點鐘維港上演幻彩詠香江,埋單兩個人二千蚊
2023-08-06
慶祝紀念