今晚收工去探家姐,姐夫重吩咐我去買金鶴拉麵上去大家一齊食,最初我諗使唔使特登去嗰一間買呀,後嚟試過之後覺得姐夫真係冇介紹錯。佢嘅黑蒜醬油湯拉麵,唔係度度有得食,係餐廳獨門秘方,滿滿一碗嘅黑醬油湯拉麵,特別醬油香味,非常獨特,拉麵柔韌軟滑,每件肉片肉汁豐富,蜜味香甜,多款配菜同食恰到好處。尤其係佢嘅雞白湯拉麵,係我至愛,雞肉幼嫩多汁,份量又不少,筍片爽脆清甜,多款配菜配搭得恰如其份,還有重量級嘅濃郁雞湯,蜜甜香濃配搭拉麵嘅柔韌爽滑,令你極致享受,真材實料冇得輸。你咪以為佢淨係拉麵好正之外,佢個咖哩炸雞飯都頂呱呱,咖哩汁係自家配製,獨特嘅香料非一般的味道,每件炸雞外形炸得金黃亮麗,咬下去脆皮鬆化,肉汁源源湧進口腔,雞肉濃香蜜甜,份量餐廳絕不吝嗇,還有粒粒珍珠飯,顆顆圓潤軟綿綿,散著幽幽米香滿載,仲有佢嘅溏心蛋,火路控制盡如人意,不會令客人失望。

外賣自取