2024-05-19 1648 瀏覽
上星期跟友人去咗銅鑼灣覓食跟住就俾喫茶ちょうぼ 裝潢吸引咗以昭和風做主打日式洋食屋我哋就揀咗坐卡位環境十分舒適,食物與飲品選擇相當多🤩➰鰻魚玉子蓋飯 巨型長條鰻魚,將沾滿照燒醬的烤鰻魚放在玉子之上,鰻魚入口鮮甜可口,米飯採用了日本珍珠米,粒粒分明➰蒜香蕃茄煮青口鍋配香草薯條 一上枱就已經聞到香噴噴蒜香,好吸引呀!青口份量非常多,大概3-4人份量,青口鮮甜可口,蕃茄汁仲可以配埋薯條一齊食😽➰蕃茄青口扁意粉 食完蕃茄煮青口,忍唔住叫多份青口意粉,青口極鮮甜又爽口,加上扁意粉又可以掛汁,每條意粉都可以沾滿蕃茄汁☺️➰角煮五花肉厚切的五花肉,目測有5厘米厚😝 一層瘦肉一層肥肉的間隔着,肥瘦均勻,仲配有一隻溏心蛋!➰春日士多啤梨布丁盛合賣相非常精緻盛合!有日式忌廉蛋糕,日式布丁,雪米滋,朱古力曲奇碎,仲有一隻好可愛松鼠餅,食埋呢個盛合就好滿足😌➰粟子交響曲呢款交響曲飲品好有特色,店員會拎茶與奶在我哋面前親自調配,味道極香,推介!➰焙茶牛乳焙茶味濃郁,加埋牛乳,飲落好滑身
上星期跟友人去咗銅鑼灣覓食
跟住就俾喫茶ちょうぼ 裝潢吸引咗
以昭和風做主打日式洋食屋
我哋就揀咗坐卡位
環境十分舒適,食物與飲品選擇相當多🤩

➰鰻魚玉子蓋飯

➰蒜香蕃茄煮青口鍋配香草薯條

➰蕃茄青口扁意粉

➰角煮五花肉

➰春日士多啤梨布丁盛合

➰粟子交響曲

➰焙茶牛乳
焙茶味濃郁,加埋牛乳,飲落好滑身