餐廳: 蟹仙海鮮蒸碢大公館
資訊:

召集海鮮控! 呢間「蟹仙」之前同屋企人食過一次,味道唔錯,今次再訪同樣Keep倒水準海鮮全部都好新鮮架!尊貴海鮮套餐 $439/位野生膏仔蟹蟹肉一梳梳夠厚實,食既時候好清甜,話明膏仔真係好多膏,大滿足韓國釜山鰻魚店員建議我地沾上wasabi一齊食,啖啖肉更有鮮味,唔算好多骨澳洲青年龍蝦仲係好生猛,蝦肉彈牙又多膏,好鮮甜台灣九孔鮑魚大西洋野生青口鮑魚同青口都好大隻,肉質Q彈,青口帶清甜海水味,值得一試加拿大野生海虎蝦韓國斧山珍珠蠔珍珠蠔細細粒冇腥味,海虎蝦大大隻爽口彃牙,好食!黃金翡翠螺蟹皇大元貝翡翠螺都好大粒,大元貝加上蟹皇帶鹹鮮味有機蔬菜籃有生菜、娃娃菜同粟米,味道香甜,有助解膩最後加上蔥花同菜脯食埋粥,吸收曬海鮮精華香甜綿密,十分暖胃
海鮮全部都好新鮮架!

尊貴海鮮套餐 $439/位

野生膏仔蟹

韓國釜山鰻魚

澳洲青年龍蝦
仲係好生猛,蝦肉彈牙又多膏,好鮮甜

台灣九孔鮑魚
大西洋野生青口
鮑魚同青口都好大隻,肉質Q彈,青口帶清甜海水味,值得一試

加拿大野生海虎蝦
韓國斧山珍珠蠔
珍珠蠔細細粒冇腥味,海虎蝦大大隻爽口彃牙,好食!

黃金翡翠螺
蟹皇大元貝
翡翠螺都好大粒,大元貝加上蟹皇帶鹹鮮味

有機蔬菜籃
有生菜、娃娃菜同粟米,味道香甜,有助解膩

最後加上蔥花同菜脯食埋粥,吸收曬海鮮精華香甜綿密,十分暖胃