2024-08-18 478 瀏覽
💭同朋友講咗好耐都搵間打卡餐廳影相😆有人推薦arcadia所以即黎試試,室內用藍白色為主調,加上華麗嘅佈置同燈飾,頂樓係超大天台花園,眺望維港海景同香港繁華景觀❤️ 周圍都係打卡位🫶🏻🔸意式薄切生和牛片牛肉切成薄片,加入橄欖油等香料,配上火箭菜,口感順滑,做前菜非常開胃🔸澳洲MB2嫩牛柳必點👍🏻牛柳叫咗五成熟🥩,非常軟淋,牛味好濃郁,鮮嫩多汁😍伴碟嘅醬汁令到味道層次更豐富!🔸挪威三文魚意大利粉配羅勒青醬汁三文魚外皮煎到好香脆,意粉軟硬度適中,青醬濃稠,羅勒嘅香味好突出,意粉啖啖都好香濃!除咗嘢食之外,佢地嘅cocktails 絕對係打卡之選🙌🏻🔸1001 Night呢杯飲品一定係打卡首選,儀式感十足,上枱嘅時候店員會點火製作效果,好似置身係阿拉丁神燈嘅場景咁,相信夜晚一定會更靚😍調酒師用咗Sake、百香果 、茉莉花同多種水果製成,又好睇又好飲❤️🔸Volcanic Embrace麥燒酎、紅豆同牛奶,飲落感覺好似紅豆冰咁🫣非常易入口

🔸意式薄切生和牛片

🔸澳洲MB2嫩牛柳

🔸挪威三文魚意大利粉配羅勒青醬汁

除咗嘢食之外,佢地嘅cocktails 絕對係打卡之選🙌🏻

🔸1001 Night

🔸Volcanic Embrace
麥燒酎、紅豆同牛奶,飲落感覺好似紅豆冰咁🫣非常易入口