餐廳: Sake Bar CHU CHU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
我今日就跟咗一個熱愛飲Sake嘅朋友去左一間位於銅鑼灣樓上鋪嘅居酒屋食dinner。上到去一見到個名,就知道呢間日式居酒屋一定係好出名飲Sake🍶一坐低二話不說店員已經推介咗兩款實Sake 俾我哋🍶水府自慢10号 🍶純米大吟釀原酒之後就嚟咗一個超可愛嘅貓貓🐱魚生沙律,造型同呢度嘅鋪頭嘅招牌一樣😆真係望到都唔捨得食。之後店員見我哋飲得咁開心再推介咗我哋飲🍶水府自懂純米吟釀生一本當然,我哋都叫咗好多款串燒同小食🥨炭火烤香腸 🍗自家製免治雞肉棒🍢梅紫蘇雞柳、雞胸軟骨、雞頸肉、黑豚腩卷、🥓黑豚腩肉仲有一個好特色嘅🍸燒帶子伴海膽湯🍶樂器正宗 中取本釀造🍶Beau Michelle 黑1940 Coffee Liqueur全晚店員都同我哋講解Sake嘅資料同來源地,真係獲益良多。而且居酒屋氣氛真係好好,傾下食下過咗三四個鍾!最後帶住酒意就走喇,下次一定要再嚟飲過😆

一坐低二話不說店員已經推介咗兩款實Sake 俾我哋
🍶水府自慢10号
🍶純米大吟釀原酒
之後店員見我哋飲得咁開心再推介咗我哋飲
🍶水府自懂純米吟釀生一本
當然,我哋都叫咗好多款串燒同小食
🥨炭火烤香腸
🍗自家製免治雞肉棒
🍢梅紫蘇雞柳、雞胸軟骨、雞頸肉、黑豚腩卷、🥓黑豚腩肉
仲有一個好特色嘅🍸燒帶子伴海膽湯
🍶樂器正宗 中取本釀造
最後帶住酒意就走喇,下次一定要再嚟飲過😆
2024-11-07