2022-08-12
香港尤其銅鑼灣要搵抵食平民價酸菜魚其實真係唔係咁容易😢因為租貴但係今次比我發現銅鑼灣樓上有$128蚊就任食放題加原條酸菜魚原來仲係傷心酸辣粉的分支黎㗎雖然嗰日六點就去但係座位大部分都Full而且配菜選擇等等都好豐富不過座位上會有少少窄٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 酸菜魚放題套餐 $128/pp (8.5/10) 首先佢會上左成盤既酸菜魚比我地等佢煮滾左之後就可以享用啦~酸菜魚有足足兩條份量相當滿足!而且魚肉因為炸過所以好香但係都唔會老!♪───O蔬菜O────♪大部分火鍋/烤魚的配茶都會提供,有生菜、油麥菜等等,而且菇類都好多唔同種類,有我最鍾意的杏鮑菇、金針菇等等。大家黎完全唔需要擔心冇嘢食,不過比較冷門的菜就冇啦~♪───O肉類O────♪有最基本的雞、豬、牛。雞塊都幾大塊,質素就同價錢成正比,不過我黎呢度就主要想食魚,所以對我就冇大礙✨♪───O配料O────♪估唔到佢配料都整得幾豐富,有好多丸,芝士丸、龍蝦丸、貢丸、芝士腸等等都有㗎!~仲有個芝士年糕我幾鍾意食!而且都有腐皮串、薯仔切片、芋頭塊、蓮藕個d~估唔到平食選擇方面都唔錯!♪───O主食O─
其實真係唔係咁容易😢因為租貴
但係今次比我發現銅鑼灣樓上有
$128蚊就任食放題加原條酸菜魚
原來仲係傷心酸辣粉的分支黎㗎
雖然嗰日六點就去但係座位大部分都Full
而且配菜選擇等等都好豐富
不過座位上會有少少窄
٩(´ε` ٩و
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 酸菜魚放題套餐 $128/pp (8.5/10)
首先佢會上左成盤既酸菜魚比我地
等佢煮滾左之後就可以享用啦~
酸菜魚有足足兩條份量相當滿足!
而且魚肉因為炸過所以好香但係都唔會老!
♪───O蔬菜O────♪
♪───O肉類O────♪
♪───O配料O────♪
♪───O主食O────♪
主食方面就有米粉同紅薯粉~
♪───O飲品O────♪
估唔到飲品都好多種!首先有茶類、汽水類、估唔到連啤酒都比我地任飲!我好耐冇飲所以飲返杯~~
♪ 熗炒土豆絲 $ (8.5/10)
因為最後都想試下土豆絲所以叫左
屋企人唔食辣所以走辣