2024-09-11
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍹🥖🥩🍝🦞🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢一千零一夜 $158 🆙店員極力推介一千零一夜🪔,佢係一款清酒cocktail。百香果、蘋果、茉莉花同接骨木花的香氣幾甜,好易入口。店員仲會係上cocktail嘅時候係神燈側邊點火,非常之igable📸🥢Apple Tree Mock tail $128 🆙用咗可愛嘅貓頭鷹杯盛載嘅Apple Tree Mock tail,真係好吸引😋!Mocktail嘅味道清新,融合咗蘋果同其他水果嘅香甜,非常適合夏天飲用🍹。🥢香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司 $108 🆙鵝肝經過精心煎製,外脆內嫩,入口嘅絲滑感令我覺得十分驚喜🫢。焦糖洋蔥嘅甜味同鵝肝鹹香交織,令每一口都充滿層次感。搭配金黃酥脆吐司,既能吸收鵝肝油脂,又增添了豐富口感🥴。🥢法式龍蝦汁意大利飯 伴烤龍蝦尾 $248 🆙意大利飯煮得恰到好處,米粒吸收了龍蝦汁的鮮甜,散發著濃郁的海鮮香氣😊。而烤龍蝦尾更是呢道菜亮點,外皮微焦,肉質鮮嫩多汁,搭配一些香草和檸檬汁,增添了清新口感。🥢烤羊西冷扒 $238 🆙羊扒嘅外皮烤得香脆,色澤金黃,令人一見就食指大動。當我切開第一口,肉質嫩滑,汁水豐盈,帶有淡淡嘅香草味。配搭上
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍹🥖🥩🍝🦞🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢一千零一夜 $158 🆙
🥢Apple Tree Mock tail $128 🆙
🥢香煎鵝肝配焦糖洋蔥吐司 $108 🆙
🥢法式龍蝦汁意大利飯 伴烤龍蝦尾 $248 🆙
🥢烤羊西冷扒 $238 🆙
羊扒嘅外皮烤得香脆,色澤金黃,令人一見就食指大動。當我切開第一口,肉質嫩滑,汁水豐盈,帶有淡淡嘅香草味。配搭上,佢哋提供咗一啲特製嘅醬汁,酸酸甜甜,剛好可以平衡羊肉嘅油脂,令人一口接一口。旁邊嘅時蔬亦都唔錯,清新又爽口,為整個菜式增添咗色彩👍🏼。
😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.125/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍹🥖🥩🍝🦞🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ Arcadia (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 30樓
#bakdiu多國菜 #bakdiu酒吧 #bakdiu灣仔區 #bakdiu銅鑼灣