2024-12-11
男朋友話想試呢間意大利小菜館🇮🇹當日難得早放,帶佢食個靚飯Lunch menu有八個選擇,仲可以另外加錢加小食、沙律、餐湯、甜品、飲品▶️ 1/2 Mano燒春雞 配烤蔬菜 ($108)大大隻燒春雞😍外皮燒得香脆,帶有BBQ香熏味春雞鮮嫩多汁🐔尤其雞髀位雞胸位厚肉,不過會乾身少少旁邊醬汁帶微微辣味烤蔬菜係椰菜花同薯角,健康得嚟又好食👍🏻▶️ 100Z 燒紐西蘭肉眼配薯條 ($218)燒紐西蘭肉眼厚身,生熟度啱啱好入口軟腍唔韌,仲要重牛味🐂薯條都整得好食,凍咗都仲脆口🍟簡單配啲粗鹽同茄汁已經好正▶️ Americano (+$15)比一般齋啡濃烈,酸得嚟帶少少朱古力苦味☕️▶️ Virgin sangria (+$25)Tropical mixed fruits, passion fruit syrup, lychee syrup, mint and soda 侍應推介,話係佢哋signature mocktail 🍹加入大量雜果,一路飲一路食生果味道清新,帶有果香味 (好似香水咁🩷)雖然飲得出唔係天然甜味,但係甜度適中,成個Mixture好夾唔飲遊戲飲品嘅我都覺得好飲👍🏻推介嚟試吓呢杯特飲!-食
當日難得早放,帶佢食個靚飯
▶️ 1/2 Mano燒春雞 配烤蔬菜 ($108)
大大隻燒春雞😍
外皮燒得香脆,帶有BBQ香熏味
春雞鮮嫩多汁🐔尤其雞髀位
雞胸位厚肉,不過會乾身少少
旁邊醬汁帶微微辣味
烤蔬菜係椰菜花同薯角,健康得嚟又好食👍🏻
▶️ 100Z 燒紐西蘭肉眼配薯條 ($218)
燒紐西蘭肉眼厚身,生熟度啱啱好
入口軟腍唔韌,仲要重牛味🐂
薯條都整得好食,凍咗都仲脆口🍟
簡單配啲粗鹽同茄汁已經好正
▶️ Americano (+$15)
比一般齋啡濃烈,酸得嚟帶少少朱古力苦味☕️
▶️ Virgin sangria (+$25)
侍應推介,話係佢哋signature mocktail 🍹
加入大量雜果,一路飲一路食生果
味道清新,帶有果香味 (好似香水咁🩷)
唔飲遊戲飲品嘅我都覺得好飲👍🏻
推介嚟試吓呢杯特飲!
食物同飲品都高質😋
估計佢其他主食都應該唔錯
掛上聖誕裝飾有氣氛
Lunch time 好旺場熱鬧,不過因為空間細有少少嘈🙈
服務都好好,侍應有禮貌又醒目,見我用手拆雞食,主動俾濕紙巾
性價比唔錯,計埋加一$200/人,以份量質素絕對抵食!