2024-10-17
銅鑼灣都有其他兩間網紅嘅小紅書,我公司幾十個同事食勻呢三間,都一致推介呢間係最好食嘅👍🏻👍🏻👍🏻不過呢隻撻唔係出咗好耐,之前食過另外一款就冇咩特別嘅佢呢款新出嘅就真係勁好食!反而冇乜人宣傳過。佢嘅份量啱啱好唔太大件唔太細件$10.1件性價比極高。個超級千層嘅皮。咬落去勁脆爆,空氣感同咬感都滿足晒,食落去卡卡聲😋又唔會過分油膩,個層次口感令人再三回味,個蛋皮嘅比例又唔會太多同太甜,一件啱啱好👍🏻加多杯茶,簡直一流。個蛋底中間加了佢哋嘅純朱古力又唔會過分甜。我公司鍾意甜同唔甜嘅同事都一致話好好味👍🏻👍🏻👍🏻雖然食過好多次,不過今次真係忍唔住都要做評分一下👍🏻👍🏻幫手宣傳吓🫣😆😂都未試過打咁多字🫣點解?今日先知道原來可以訂貨(之前有時試過冇貨) 職員同我講20件起叫我等半個鐘就可以,50件就要提早半日 😆食咗咁多次今日第一次食熱嘅真係勁好食好食好食🤣🤣🤣 個蛋仲保留軟腍腍嘅溫熱嘅感覺個朱古力有少少流心feel又唔會太多同凍嘅時候硬返少少嘅朱古力底係唔同 ,好味嘅感覺再倍升咗😂同佢哋攞咗個公仔電話下次WhatsApp俾佢哋或打俾佢哋就可以(張單我上傳咗上網㗎😆)對比返銅鑼灣另外兩間網紅店佢性
對比返銅鑼灣另外兩間網紅店佢性價比真係極高👍🏻
嗰間Hxxxx b $18就比較大隻蛋比較多,個蛋底有焦糖味,亦都相對比較甜,個千層皮就比較薄嘅擺唔得耐 ,凍咗個皮鞭好快淋咗,都覺得好食,不過份量比較多比較甜太大份我有啲同事唔鍾意食甜嘅話覺得太甜。
另外一間喺希慎前面 嗰間好出名,出面整到成個磚頭牆嗰間。好太多人排隊,試過一次🫣不過未算未去到再三回味嘅味道😬但係呢間我可以喺兩個月之內幫襯咗好多次仲要不停推介俾附近返工嘅舊同事🫣🤣🤣