好姐妹生日,當然要食佢最愛嘅日本菜啦🇯🇵同事介紹喺黃金廣場嘅一門,menu除左招牌菜~蛋🥚之外,當然唔少得魚生,壽司、丼飯、日式料理等等。傳統日式裝潢,座位濶落舒適。店員細心介紹有禮,讚!  🍣深海池魚皇角切 $240:深海池魚皇又叫縞鰺,比一般池魚大而且矜貴。店員話係夏天嘅時令魚,最適合做刺身。角切呈半透明嘅深海池魚皇,肉質細緻爽口帶油份,鮮味甘香,配埋酸酸地嘅醬油一齊食,一試難忘!推介👍👍👍 🍣壽司盛盒 $160 : 一共七件嘅壽司盛盒,由廚師發板最新鮮嘅壽司,有我最鐘意嘅海膽軍艦、 香蔥拖羅軍艦、三文魚、吞拿魚、油甘魚同牡丹蝦!海膽香濃厚實,厚厚嘅香蔥拖羅軟綿細滑,三文魚配青檸酸甜汁油脂勁香,油甘魚同吞拿魚腩香甜肥美,牡丹蝦鮮甜冇得彈,最特別小銀魚咸咸地勁好味,呢個盛盒我比滿分💯!🍳東洋卷 $72 : 蛋香味勁香嘅薄薄壽司皮,包住大大件牛油果🥑,加埋鰻魚同蟹籽,清甜爽口,鎮店之寶必點之選!  🍤大蝦海鮮飯 $148 :店員推介呢個手作料理~大蝦海鮮飯,大蝦肉扎實鮮甜!配菜海鮮有魚籽、帶子、魷魚等,醬汁濃而不膩,每一啖飯都滿滿配菜同醬汁,口感豐富份量足! 🥗一門沙律 $78:招牌沙

🥗一門沙律 $78:招牌沙律有特多生菜同紫菜碎,配酸酸甜甜嘅沙律醬好夾好好味!

🥣蜆肉面豉湯 $72/2 : 食完魚生最正就係飲返碗熱熱嘅湯!蜆肉清甜,湯咸淡適中!無得彈!

飲品: 蜜桃梳打同荔枝梳打都清甜好味!
  • 東洋卷
  • 深海池魚皇角切