2019-08-09 178 瀏覽
這間意大利餐廳嚮一間精品式酒店地下,外面睇門面細細,講真真係唔係好起眼。入到去才知是別有洞天,裡面幾算濶落,枱與枱空間及通道一d都唔逼,而且裝潢簡潔,感覺企理舒適。外觀類似是切開了的pizza餅底,隔離的小碟是黑醋,聽店員講解這是用作提振胃口的餐前小食,幾特別!這碟沙律除了蝦肉,還有拆殼的蟹肉,而且不單有芝麻醬,還有另外調配的醬汁,好惹味的!清酒煮澳洲青口,食時第一個感覺是口感有點像蠔。平時食青口或多或少,總會有少少靭,但這碟半點也沒有。比薩一定要是焗製,所以面層的配料一定會溶會乾及少少燶。這巴哈馬火腿芝士比薩則丁點也沒有,上面的配料仍然保持差鮮潤。凡是炭燒的食物都必定會更加好味,這T骨扒的size異常巨大兼厚肉外,還異常juicy。我仲想講的是,二個大男人都未必食得晒。西班牙有氣果汁唔會好甜,好fresh、好清涼,啱晒這個盛夏。