上網search到呢間居酒屋近排出咗期間限定北海道白樺豚祭,聽講呢隻豚肉肉質特別香,係日本既國產上等豬,所以就打咗去book位食。以為間鋪細細間,打去時都容易book位,我地18:00入座,但到18:30都已經full house,完全唔知原來間店咁有人氣!因為我地有成5個人,決定叫多d唔同既料理試盡佢。我地叫咗期間限定既幾款香樺豬料理同牌上話推介既料理,呢間居酒屋都係主打炭火燒物為主。明太子紫蘇豚肉卷 ($47) 呢個卷真係超好味!明太子嘅鹹香加上紫蘇嘅清香,包住嫩滑嘅豚肉,口感層次豐富,食完真係想再嚟一份!豆苗豚肉卷($43) 🌱紫酥卷之後就到呢個限定菜式。豆苗新鮮爽口,比層層肥美豚肉包住,咬下去真係好滿足白桦豚肉金橘沙律($178) 🥗沙律上面有新鮮金橘,配搭白桦豚肉,味道酸酸甜甜,清爽又開胃白桦豚肉野菜湯 ($128) 🍲湯底清淡又鮮美,白桦豚肉同新鮮蔬菜煮出嚟,暖心又滋補,食完真係好舒服炭火燒豬梅片($108) 🔥呢個炭燒得啱啱好,外脆內嫩,味道超級正,搭配少少醬汁,食到停唔落手!總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞($188) 🍗 呢個炸雞原來係呢到既名物,幾乎每一堂都會叫!外

明太子紫蘇豚肉卷 ($47)

豆苗豚肉卷($43) 🌱

白桦豚肉金橘沙律($178) 🥗
沙律上面有新鮮金橘,配搭白桦豚肉,味道酸酸甜甜,清爽又開胃

白桦豚肉野菜湯 ($128) 🍲

炭火燒豬梅片($108) 🔥

總廚木村先生家族秘傳宮崎南蠻炸雞($188) 🍗
呢個炸雞原來係呢到既名物,幾乎每一堂都會叫!外脆內嫩,秘製醬汁香味濃厚,硬有d似蛋黃醬加千島醬既味,加埋一粒粒青瓜蔥碎,口感好好,食過一次就會中毒,絕對係必點!
1985 瀏覽

總廚特別限定碳火燒鰻魚($398) 🐟
鰻魚menu上有大概三款,一款係碳火燒鰻魚$298,一款係白鰻魚,見到呢款貴一百蚊又寫住總廚限定,問問店員,原來呢款係呢到主廚會親自落場燒既名物鰻魚,鰻魚既質素亦會唔同d。果然,鰻魚質地滑嫩,搭配特製燒醬汁,同碳火燒出既碳香,真係無法抗拒,唯一係個皮燒得唔夠脆

炸日式醬油丸子($48) 🥢
最後叫咗個甜品,係燒小丸子,外面酥脆,裡面嘅醬油味真係香噴噴,作為小食好適合

賣單總共 約$1,200雖然唔算平,但每一樣都算值得,如果你鍾意食豬肉同日本料理,都推介黎試下呢款白樺豚料理。