2021-06-06
一直鍾情手工意粉🍝,見好多人介紹呢間隱世於大坑黃店,決定一試!湯🥣:如果我冇記錯,當日餐湯係係黑松露蘑菇湯(定蘑菇忌廉湯)😂,口感非常濃郁,欣賞佢有好多了好多菇菌係入面,好鮮菇味,可能濃嘅關係,我覺好有飽腹感帶子🐚:佢嘅帶子大大粒,煎得好香,配埋魚子醬無得頂!火腿嘅鹹香度啱啱好,伴碟入邊仲有一個類似薯仔片,我就唔係咁鍾意食了 hahaha魷魚意粉🦑:呢款嘅意粉使用闊條麵,同海膽意粉嘅麵質唔同,蕃茄醬底唔會好鹹或者好酸味道控制得啱啱好,魷魚亦都好多,彈牙有口感!海膽意粉🍝:佢嘅意粉質感好特別口感好得意,出面好少見,口感好重,好有咬口,因為味道濃郁所以份量唔會太多,我覺得咁樣控制得好好!海膽亦都新鮮,用好似掛汁嘅方式去撈意粉👍🏻 值得一試