2024-06-26
雞就成日食,成碟都雞翼就真係未試過。 今次叫咗Loads O' Birds 雞全部都係雞 ($398)呢個套餐:有24隻雞翼,可以揀4款口味, 另外仲有兩款配菜。1️⃣蒙古燒烤孜然味重但唔係土匪味,佢mix咗唔同香料同花椒,感覺有啲層次同幾大漠風情。2️⃣印度Tandoori烤雞呢款係Masala混合香料,一入口就食得出好印度,幾香。3️⃣水牛城醬🌶一入口就充斥住Tabasco嘅辣味,酸味都突出,底味夠濃但唔會好咸,酸酸辣辣咁幾開胃。4️⃣新加坡辣蟹🌶🌶4款中最辣,但都食到輕微嘅酸酸甜甜,同埋明顯食得出係亞洲風味嗰種酸。 配菜方面就揀咗🥑火灸牛油果,熟度同texture啱啱好,食落唔會好膩,青檸都可以唔洗派上用場。本身底味有鹽同黑椒都夠味,但點豉油食又幾似食緊三文魚刺身🤣 🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗呢排少食菜,要嗌兜菜補返數。 西蘭花苗本身有撈牛油兜過,再加埋大蒜、牛油麵包糠同杏仁碎就更香。🍸Passionfruit Prosecco Mojito ($80)朋友叫嘅呢杯熱情果味重,仲食到粒粒熱情果籽,幾開胃。比起Mango Soda相對甜啲,Prosecco酒味唔重,所以更易入口。🍹Mango S
1️⃣蒙古燒烤
2️⃣印度Tandoori烤雞
呢款係Masala混合香料,一入口就食得出好印度,幾香。
3️⃣水牛城醬🌶
4️⃣新加坡辣蟹🌶🌶
🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
🍹Mango Soda ($60)
芒果味重但唔會好甜,加埋薄荷同梳打水,幾解暑!