2024-12-16
📍Wingman中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓🐓雞 全部都係雞 $398雞翼可以揀四個口味 一共24隻嘅雞翼&包兩個plates佢啲雞翼係無激素嘅 但以無激素嚟講算大隻口味超多選擇 有16款!而我哋係揀咗兩個乾身嘅兩個濕身嘅佢啲雞翼全部都係炸好咗,然之後再加調味料。外面係油炸嘅香味,同埋裏面係鮮嫩多汁嘅雞肉🐥乾身1 - Mongolian BBQ🍖 :孜然粉、四川花椒,見到呢個配搭就知一定唔會伏!果然好夾好香口!但係佢係會有辣味,個人覺得佢比水牛城醬更加辣!!🐥乾身2 - Ranch田園風味🧅:呢一隻係用sour cream同洋蔥去調配嘅口味,食落酸酸地,好得意,真係好似食緊sour cream薯片咁🐥濕身1 - Buffalo🌶️:呢個係我最鍾意嘅口味,佢酸酸辣辣好開胃。同埋我個人食炸雞通常都係鍾意食濕身,心理上可以中和到本身炸雞翼嘅熱氣!🐥濕身2 - 蜂蜜芥末🍯:佢本身係蜜糖雞翼,然後再喺隔離有嚿Wasabi俾我哋自己餡。 佢選用嘅蜜糖唔會死甜,口感都舒服嘅,但係再加上芥末嘅話,有攻鼻嘅感覺!好match!Plates方面,我哋揀咗杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗同埋烤蒜龍蒿大啡菇🥦
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
🐓雞 全部都係雞 $398
雞翼可以揀四個口味 一共24隻嘅雞翼&包兩個plates
佢啲雞翼係無激素嘅 但以無激素嚟講算大隻
口味超多選擇 有16款!而我哋係揀咗兩個乾身嘅兩個濕身嘅
🥦杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗
Broccolini好清新、好解漏,然後佢加咗個大蒜麵包糠增加咗個口感,推薦!
🍄🟫烤蒜龍蒿大啡菇
Portobello本身咁大個,以為佢淨係會俾一個,冇諗到上兩個!隻菇好多汁水,上面仲有餡,係切碎咗嘅冬菇再加麵包糠,食落幾得意
我哋再嗌多咗兩杯凍飲,passionfruit lemonade 好refreshing 同 mango soda稍甜但解辣