老公生日,Book左間係中環嘅西班牙菜,環境靚,食材優質,最重要CP值幾高,來分享一下....💓🎈Quiero Mas Restaurant and Bar餐廳環境佈置優雅,晚上坐係20樓大窗旁邊,飽覽高樓大廈燈光景緻,氣圍不錯。店內另設天枱座位,朋友可以約埋去Chill一下!..我地揀左個2人Set Dinner,7個菜只係$498/pp,另加2個特選菜式只係$150左右,就享用到滿滿歐陸情懷的精緻菜式。..Welcome food係Parma ham多士To Start 🍽 3款菜式💜Iberico Ham 36mth36個月黑毛豬肉薄切片,肉質嫩滑,散發天然火腿鹹香,配上新鮮蕃茄蓉香脆多士,中和鹹味。➕️$68 Fresh Fine de Claire Oyster法國生蠔,修長的薄殼,蠔肉有透明感,肉色帶淺,入口即化,新鮮甜美。💜 Barca Hamachi粒粒嘅免治油甘魚,拌上帶點和風的滋味醬汁,甜又鬆脆嘅小多士,及蕃茄,好清新的菜式。.To Warm Up 🍽 3款菜式🧡Signature Truffle & Cheese Bikini香脆多士,內餡係黑松露及香濃拉絲芝士,口

Welcome food係Parma ham多士
To Start 🍽 3款菜式

💜Iberico Ham 36mth

💜 Barca Hamachi
To Warm Up 🍽 3款菜式
香脆多士,內餡係黑松露及香濃拉絲芝士,口感外脆內餡煙韌,即時想Encore。

🧡Perfectly Pink-ish
西班牙蒜味蝦,大大隻,蒜味充足,蝦肉爽滑彈牙,蝦嘅精華同蒜油一齊好惹味!

🧡Pan-seared Foie Gras on Buttered Brioche with Fig Jam (+$78)

煎得焦香又油脂豐厚嘅鵝肝,配上多士及新鮮無花果,及甜醋汁,層次豐富,不會覺得油膩。
主菜🍽2款菜式
🩵Signature Suckling Pig
好厚身嘅乳豬,豬皮厚身但燒得好香脆,乳豬肉經低温慢煮,肉質軟嫩,有淡淡香草味。配上南瓜蓉及甜椒,味道獨特。

🩵Signature Seafood Paella Barcelona
滿滿海鮮的燉飯 ,散發出濃郁的地中海風情。濃湯包裹住每粒飯,配搭豐富的香料,每口都好creamy!
甜品🧡Basque Brunt Cheesecake

巴斯克燒焦芝士蛋糕,表層焦香,芝士蛋糕綿軟濕潤芝士味濃郁,配上紅莓雪葩解甜膩感。
另叫飲品2杯
🍸Cocktail*Purple Rain $98
🍸Mocktail*Lychee Green $88
酒香滿溢帶果香香甜,顏色靚,打卡最啱。
  • SeafoodPaellaBarcelona
  • SignatureTruffle&CheeseBikini
  • SucklingPig