餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

早排去開佐敦果面做嘢,無意中發現有間裝修好靚!成餐西餐廳咁但原來係食煲仔飯嘅餐廳😂望落價錢又唔貴,同班同事又想坐耐少少可以傾多陣,所以就揀咗呢間食Lunch🍽✨芥菜排骨煲✨食落有好香嘅胡亂味!排骨炆得好嫩👍🏻啲肉吸收哂湯汁嘅精華,食落啖啖肉☺️就算空口食都唔會覺得鹹,調味做得啱啱好🤤✨手工黃金麵✨好特別嘅一款小食!其實係將佢哋自家出品嘅空心麵炸起佢製作而成!新鮮即叫即炸,咬落暖暖哋!卜卜脆😋配埋個糖醋汁,酸酸甜甜真係超級開胃‼️✨煎海鯧魚✨呢款魚嘅菜式相信都係呢間餐廳嘅招牌菜之一👍🏻煎落好香口,魚肉嘅肉質十分嫩滑,不過個人就覺得最好都係配返啲飯或空心麵食會好啲,因為如果空口食會有點鹹☺️之後叫返個主食,佢哋嘅招牌菜式之一,✨鮑魚XO醬撈空心麵✨呢款撈麵個麵底真係好好好好食呀😍食落帶點煙韌,就咁望佢外表咁幼身嘅麵,估唔到煮出嚟係咁嘅口感👍🏻個XO醬真係好好食,鮮味十足,一啲都唔味精!食完唔會口乾,果然真材實料💕一餐又唔貴又好食又坐得舒服嘅中餐廳而家真係越嚟越買少見少!呢間本人覺得絕對係誠意推介🥰一定會再有下次‼️

✨芥菜排骨煲✨
芥菜排骨煲

✨手工黃金麵✨
手工黃金麵

✨煎海鯧魚✨
煎海鯧魚

之後叫返個主食,佢哋嘅招牌菜式之一,
✨鮑魚XO醬撈空心麵✨
呢款撈麵個麵底真係好好好好食呀😍