2024-07-14
放工同朋友去尖沙咀食飯,唸住食個美味嘅丼飯就返屋工棉登徑有間人氣丼飯專門店就岩曬我地口味店內佈置簡約,充滿日本風,好似瞬間去到日本居酒屋一樣餐廳除左主打高質海鮮丼之外,原來連其他和食都一樣咁好味食物方面:牛油果蟹肉沙律 : 份量超大,滿滿嘅新鮮沙律菜、再加上牛油果、蟹肉、蟹籽,夠曬豐富又健康嘅前菜真味海鮮丼 : 招牌丼飯之一,有原隻鮮北海道帆立貝、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件、中拖羅、油甘魚、真鯛、甘蝦、松葉蟹肉、三文魚籽,配上赤醋壽司飯,豐富又鮮味到極點天婦羅盛合 : 天婦羅盛合有齊大蝦、白身魚、南瓜、番薯、秋葵、茄子、冬菇,款式夠多,而且粉漿夠薄,唔油膩鮑魚雞翼 : 釀雞翼食得多,用鮑魚黎釀雞翼就第一次試,雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,再配埋爽口彈牙嘅鮑魚粒,口感豐富有層次薩摩赤雞肉蔥串 : 雞肉香脆微焦內裡鮮嫩多汁,再配埋爽脆蔥段一齊食味道剛剛好免治雞肉棒 : 雞肉棒燒得肉質嫩滑,蘸上蛋汁,味道更加 juicy田樂燒豆腐 : 豆腐燒得外脆內軟,再用味噌醬去燒烤,香滑又惹味焦糖菠蘿 : 菠蘿燒到香噴噴,面層塗上香濃的焦糖,香甜誘人,鮮味多汁,為完美的一餐做總結
棉登徑有間人氣丼飯專門店就岩曬我地口味
店內佈置簡約,充滿日本風,好似瞬間去到日本居酒屋一樣
餐廳除左主打高質海鮮丼之外,原來連其他和食都一樣咁好味 食物方面:
牛油果蟹肉沙律 : 份量超大,滿滿嘅新鮮沙律菜、再加上牛油果、蟹肉、蟹籽,夠曬豐富又健康嘅前菜 真味海鮮丼 : 招牌丼飯之一,有原隻鮮北海道帆立貝、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件、中拖羅、油甘魚、真鯛、甘蝦、松葉蟹肉、三文魚籽,配上赤醋 壽司飯,豐富又鮮味到極點 天婦羅盛合 : 天婦羅盛合有齊大蝦、白身魚、南瓜、番薯、秋葵、茄子、冬菇,款式夠多,而且粉漿夠薄,唔油膩 鮑魚雞翼 : 釀雞翼食得多,用鮑魚黎釀雞翼就第一次試,雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,再配埋爽口彈牙嘅鮑魚粒,口感豐富有層次 薩摩赤雞肉蔥串 : 雞肉香脆微焦內裡鮮嫩多汁,再配埋爽脆蔥段一齊食味道剛剛好 免治雞肉棒 : 雞肉棒燒得肉質嫩滑,蘸上蛋汁,味道更加 juicy 田樂燒豆腐 : 豆腐燒得外脆內軟,再用味噌醬去燒烤,香滑又惹味 焦糖菠蘿 : 菠蘿燒到香噴噴,面層塗上香濃的焦糖,香甜誘人,鮮味多汁,為完美的一餐做總結